Friday, October 21, 2011

平八さん HIRAHACHI



今週は、珍味などを製造販売している 平八の岡田さんが、はるばる大阪からやって来ました。
社内試食は、最近NYでも売れ始めていると言う、寿司ネタ用湯葉。
うす味と、味付けがあり、冷凍品なのに、生湯葉の食感がしっかり残ってて、まことに美味。
寿司ネタだけじゃなく、小鉢料理として、本わさびを上にちょっと乗せて頂くのも美味しいだろうな~。
それから、シーフードサラダ。 味がしっかりしてて、食感も良く、きっとアメリカの人には人気商品となるでしょー。

その他は、平八社内でウワサになっている(本当か?)サンフランシスコはタコ好き、と言う事で、寿司ネタ用タコの足も試食。
岩タコと言うタコらしく、岩にガッとくっついてるんだそうだ。
で、肝心ののお味は、とても柔らかく煮込んであり、味も甘辛で、これも小鉢料理としてもいけそう。 今回は、おろし生姜をちょこんと上にね。

と、食べた感想ばかりになりましたが、今後とも平八さんの商品をよろしくお願い致します。(無理矢理〆る)

HIRAHACHI is a company who makes CHINMI in Osaka, Japan. Their unique food materials are over 5,000!!!
This time, we tasted fresh YUBA - ”slightly flavored”(ivory color), and ”flavored”(brown). They don't contain MSG, but if you are a strictly vegetarian, "flavored" fresh YUBA is for you - it was made with soy sauce and sugar.
They are frozen, but still have nice texture, and can't believe they were frozen!
Others are seafood salad, octopus - both were good and tasty.
They are offered for sushi, but I think that they will be good as an appetizer menu.too.

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